Volledig scherm

Special Olympics voor G-voetbalteam Wijhe '92

WIJHE - Het G-voetbalteam van Wijhe ’92 doet op 1, 2 en 3 juli voor de tweede keer mee aan de Special Olympics Nationale Spelen in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.


Dit sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking wordt om het jaar gehouden. Ruim 2.500 sporters met een beperking gaan met elkaar de strijd aan met 18 verschillende takken van sport. Dit jaar is het Wijhese team onderdeel van de ‘Sallandse Sportploeg’, waar ook voetballers van Raalte en Rohda Raalte en zwemmers van SaVAS tot behoren. Op vrijdag 1 juli is de opening in stadion De Goffert en op zaterdag worden vijf wedstrijden gespeeld op de velden van vv Woezik te Wijchen om de niveaus te bepalen. Op zondag gaan gelijkwaardige teams vervolgens met elkaar de strijd aan. Tijdens de vorige editie wist het Wijhese team als debutant op het toernooi als eerste te eindigen in hun klasse en goud in de wacht te slepen. Hoe zal het ze dit jaar vergaan?

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.