Volledig scherm

Speciale Bruiscamping tijdens Bruisweken in Zwolle

ZWOLLE - Studenten van veertig hbo-opleidingen in Zwolle verblijven tijdens de Bruisweken in tentjes op de speciale bruiscamping.

Dit is uniek in Nederland. De Bruisweken worden maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 augustus gehouden. Tijdens de Zwolse studentenintroductie wordt er flink uitgepakt met een programma waar eerstejaars hbo- en mbo-studenten kennis maken met elkaar, hun opleiding, studentenverenigingen en met Zwolle als studentenstad. De samenwerking tussen Buro Ruis, vrijwel alle mbo- en hbo-opleidingen en de vele partners in de stad, zorgen voor een bruisende start van het studiejaar.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.