Volledig scherm
In de nieuwbouwbuurt Assenrade in Hattem komt een speelpark voor jong en oud in de vorm van een driehoek. © Gemeente Hattem

Speelpark in nieuwe woonwijk Assenrade in Hattem

HATTEM - In de nieuwe woonwijk Assenrade in Hattem wordt naar verwachting dit najaar een speelpark aangelegd.


In het park, dat in een driehoek tussen de straten Hanze en Stralsund komt te liggen, kunnen jong en oud ontspannen en sporten tussen bomen en struiken. Er komen onder meer picknickplaatsen, ontdekpaadjes, een wilgenhut en een klimboom. Het ontwerp voor het park is van de gemeente Hattem en de wijkvereniging van Assenrade die in oprichting is. Bewoners van de nieuwbouwwijk konden in april kennismaken met het plan. Zij kunnen dit najaar helpen met de aanleg van het park en als het er eenmaal ligt met het onderhoud, zodat de plek echt een park van de bewoners wordt. De gemeente denkt ook aan het maken van insectenhotels. Meer informatie staat op www.hattem.nl/assenrade. Hier kunnen bewoners van Assenrade zich ook aanmelden om mee te helpen met het park.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.