Volledig scherm

Speelse dorsdag in Gorssel

GORSSEL - De Gorsselse Oude Tractoren vereniging houdt samen met de vrienden van de Gorsselse Molen de jaarlijkse dorsdag op zaterdag 20 augustus. Bezoekers kunnen van 12.00 uur tot 16.00 uur een kijkje komen nemen aan de Gorsselse Enkweg.

Er worden demonstraties gegeven van diverse ambachten en er staan stationaire motoren, oude tractoren en legervoertuigen opgesteld. De middag wordt muzikaal omlijst door de Gorsselse Boerendansers. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en een rondritje maken met paard en wagen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.