Volledig scherm

Sportraad Lochem biedt verenigingen hulp bij ledenwerving

LAREN - De Sportraad Lochem houdt woensdagavond 30 november om 19.30 uur een thema-avond Ledenwerving met behulp van Marketing bij Stegeman in Laren. De bijeenkomst wordt verzorgd door adviesbureau Rijnhout Sportconsultancy dat de methode Marketing voor Sportverenigingen heeft ontwikkeld.

Met deze methode helpen zij sportverenigingen bij positionering, klantgericht handelen, traffic en binding, zichtbaarheidscampagnes en actieve verkoop. Verenigingsondersteuner Tom Kleissen: ,,De inspiratiesessie legt aan de hand van 5 eenvoudige stappen uit hoe je meer uit je ledenwerving haalt. Leden zorgen voor het bestaansrecht van de club en kunnen tevens vrijwilligerstaken in de club vervullen.’’ Veel sportbonden in Nederland zijn in beweging en buigen zich over de vraag hoe ze hun sport kunnen laten groeien. In 2015 heeft er een lichte daling plaatsgevonden in het aantal leden bij de 74 sportbonden die zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie NOC*NSF. In 2015 telde de bonden 5.292.310 leden, in 2014 waren dat er nog 5.331.214. Verenigingen die zich willen aanmelden of meer informatie willen kunnen contact opnemen met Tom Kleissen, verenigingsondersteuner Sport van de Sportraad Lochem via vo@sportraadlochem.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.