Volledig scherm

Sportverenigingen uit Wezep en Oldebroek zoeken vrijwilligers

WEZEP/OLDEBROEK - Commissieleden van volleybalvereniging VZK uit Wezep en de voetbalverenigingen OWIOS Oldebroek, VSCO'61 Oosterwolde en WHC uit Wezep-Hattemerbroek hebben zich de afgelopen maanden laten bijscholen in het werven van vrijwilligers.

Deze voorlichting werd op initiatief van de gemeente Oldebroek gegeven door de Gelderse Sport Federatie. De genoemde sportclubs hebben allemaal behoefte aan meer vrijwilligers om de verenigingen soepeler te laten draaien. De vertegenwoordigers van de verenigingen hebben gezamenlijk gebrainstormd en nieuwe ideeën opgedaan om het vrijwilligerswerk op te leuken.

In eerste instantie wordt door de verenigingen naar de eigen leden gekeken. De commissieleden van de vier clubs zijn voornemens om binnenkort te beginnen met het benaderen van eigen leden. Op deze manier hopen zij een database te krijgen met mensen die interesse hebben in bepaalde functies. VZK, OWIOS, VSCO'61 en WHC hebben de functies die zij graag ingevuld zien worden al wel op een rijtje gezet. Er kunnen dus gericht vrijwilligers voor bepaalde functies benaderd worden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.