Vuur maken is ook onderdeel van overleven en de overlevingstocht van Staatsbosbeheer in Ossenzijl.
Volledig scherm
Vuur maken is ook onderdeel van overleven en de overlevingstocht van Staatsbosbeheer in Ossenzijl. © Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer houdt overlevingstocht in De Weerribben bij Ossenzijl

OSSENZIJL - Staatsbosbeheer houdt morgen een overlevingstocht voor kinderen van zeven tot dertien jaar in De Weerribben bij Ossenzijl.

Het is een educatieve activiteit, waarbij kinderen leren hoe zij een hut bouwen en overleven in de natuur. Na afloop is er een broodje knakworst, gebakken boven het vuur. De overlevingstocht is van 12.00 tot 16.00 uur met het buitencentrum aan de Hoogeweg als startpunt. Kosten zijn 15 euro per kind. Aanmelden kan via telefoonnummer 0561-477272 of via weerribben@staatsbosbeheer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.