Volledig scherm

Stadkamer Zwolle in teken van Nederland Leest 2016

ZWOLLE - Alle vestigingen van Stadkamer in Zwolle staan in de maand november in het teken van Nederland Leest 2016.

Zwollenaren kunnen vanaf dinsdag 1 november in één van de vestigingen van Stadkamer hun mening geven over een vijftal stellingen en ontvangen hiervoor één van de geschenkboeken Heer van de Vliegen, Liefde en Schaduw of Morten. Het thema van Nederland Leest 2016 is 'Democratie'. De stellingen waarop antwoord gegeven kan worden, hebben met dit onderwerp te maken. De gegeven meningen zijn input voor diverse debatten in Overijssel.

In Zwolle wordt woensdag 30 november een slotdebat gehouden waarmee Nederland Leest 2016 wordt afgesloten. Stentor-columnist Özcan Akyol en de andere debaters nemen deelnemers tijdens dit slotdebat mee in hun discussie over de zin en onzin, voors en tegens en kansen en risico's van onze democratie. Het slotdebat is van 19.30 tot 21.00 uur in de raadzaal in het stadhuis van Zwolle. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.stadkamer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.