Volledig scherm

Stadkamer Zwolle lanceert BuurtCultuurfonds

ZWOLLE - Stadkamer lanceert woensdag 7 december het BuurtCultuurfonds. Dit is een fonds waaruit inwoners van Zwolle en wijkverenigingen geld kunnen aanvragen voor cultuurprojecten.

Het fonds is een aanvulling op het al bestaande Fonds Amateurkunsten. Met deze fondsen wil Stadkamer initiatieven op het gebied van dans, muziek, toneel, lezen en kunst aanjagen en zorgen voor meer verbinding tussen wijkbewoners, verenigingen en amateurkunstenaars.

Het BuurtCultuurfonds wordt 7 december gelanceerd met een informatieve en inspirerende avond. Bezoekers kunnen in gesprek over wensen en ideeën met adviseurs van Stadkamer, maar ook met andere initiatiefnemers, cultuuraanbieders en geïnteresseerden. Er is aandacht voor succesvolle buurtprojecten en daarnaast zijn er optredens van Koorbazen en De Fakkelteit. De avond is in Wijkcentrum De Enk aan de Enkstraat 67 in Zwolle en start om 19.00 uur. Aanmelden kan via buurtcultuur@stadkamer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.