Volledig scherm
Een ander bouwwerk, waar De Saint Germain toestemming voor gaf, was dit huis op de hoek Marktgang-IJsselkade. © CultuurZIEN

Stadswandeling in Kampen gaat dit keer over panden van De Saint Germain

KAMPEN - De stadwandeling van CultuurZIEN in Kampen gaat zaterdag 25 juni over de panden van Karel de Vidal de Saint Germain.

De Saint Germain was van 1886 tot 1919 het hoofd gemeentewerken van Kampen en rentmeester van Kampereiland. Hij maakte een periode mee, waarin veel in Kampen werd gebouwd en waarvoor hij toestemming moest geven, zoals de Stadsgehoorzaal. De wandeling is van 14.00 tot 15.30 uur en start op de Botermarkt. Deelname is 6 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.