Volledig scherm

Stadswandelingen door Zwolle tijdens Open Monumentendag

ZWOLLE - Het Stedelijk Museum Zwolle en Zwolle Marketing organiseren tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september zes historische rondwandelingen door de stad.

Elk uur start er een stadswandeling vanaf het museum aan de Melkmarkt 41 in Zwolle. De eerste wandeling start om 11.00 uur en de laatste om 16.00 uur. Vooraf aanmelden kan via info@stedelijkmuseumzwolle.n, maar is niet noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich op de dag zelf melden bij het museum. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.