Volledig scherm
© Herman Nijman

Staphorst naar halve finale

Kerkrade – Staphorst voetbalt nog even door. De winnaar van de noordelijke districtsbeker haalde woensdag de halve finale van de landelijke beker dankzij een overwinning bij Chevremont (0-1).

Martijn Brakke was met zijn doelpunt, een kwartier voor tijd, de man van de avond. De aanvaller vond dat hij de wedstrijd al eerder had moeten beslissen, in de eerste helft. Maar op het harde kunstgrasveld in Kerkrade miste Brakke voor de pauze twee opgelegde kansen.

Chevremont, dat na twee promoties volgend seizoen in de hoofdklasse speelt, kon de hoofdklasser goed bijbenen. De thuisploeg speelde bij vlagen overmoedig, barstend van het zelfvertrouwen na een seizoen waarin bijna alles is gelukt.

Staphorst profiteerde te weinig van de ruimte die door de aanvalslust van Chevremont ontstond. Maar in de eindfase, toen meerdere spelers van de thuisclub met kramp kampten, werd de partij toch beslist.

Staphorst speelt zaterdag in de halve finale op eigen veld tegen ASWH, de nieuwbakken derdedivisionist. In de andere halve finale staan Noordwijk en Magreb’90 tegenover elkaar.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.