Sterke mannen uit Oldebroek kunnen strijden in wedstrijd 'Wie is de Sterkste Man van Oldebroek?'

OLDEBROEK - Sterke mannen uit Oldebroek kunnen zaterdag 22 oktober strijden in de wedstrijd 'Wie is de Sterkste Man van Oldebroek?' op de Gelderse Museumdag.

Bij Boerderijmuseum De Bovenstreek aan de Bovenstraatweg 10-A zijn vijf banen van twintig meter met opdrachten. Die opdrachten zijn bijvoorbeeld een kleine trekker in beweging krijgen, een spoorbiels op een kruiwagen om een paal kruien, twee bussen met 40 liter melk versjouwen en een grote trekkerband om een paal slepen. De sterkste man krijgt een beker. Het evenement is van 10.00 tot 16.00 uur. Sterke mannen uit Oldebroek kunnen zich aanmelden bij het museum via telefoonnummer 0525-631457 of via bovenstreek@hetnet.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.