Volledig scherm

Sterrencollege met Joris van Casteren

NIJVERDAL - De ZINiN Bibliotheek en Sterrenwacht Hellendoorn is het gelukt om Joris van Casteren, schrijver van bestseller ‘Mensen van Mars’ op 29 november naar Nijverdal te halen voor een Sterrencollege.

Het wordt een interactief college waarin Joris ingaat op vragen als: waarom zouden mensen eigenlijk naar Mars moeten? En als dat al moet, wie moeten er dan als eerste naar toe? Toen van Casteren in 2013 hoorde over het onwaarschijnlijke project Mars One, was hij direct gefascineerd. Hij begon gesprekken te voeren met de oprichters, talloze kandidaten in binnen- en buitenland, wetenschappers en andere deskundigen. Het college begint om 20.00 uur bij de Sterrenwacht in Nijverdal.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.