Volledig scherm
Marlijn Salakay vertelt in Netl de Wildste Tuin over het sterrenstelsel, planeten en de stand van de maan. © Marlijn Salakay

Sterrenkenner vertelt over sterrenstelsel in duinen van Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg

KRAGGENBURG - Sterrenkenner en blogger Marlijn Salakay vertelt zaterdag 13 augustus op een sterrenkijkavond over het sterrenstelsel in de duinen van Netl de Wildste Tuin aan de Leemringweg in Kraggenburg.

Het is een avond die afgelopen weekeinde gehouden zou worden, maar vanwege het slechte weer niet doorging. Salakay geeft op de sterrenkijkavond onder meer uitleg over planeten en de stand van de maan. De avond begint om 21.30 uur met koffie en eindigt om 22.45 uur bij een kampvuur. Een verrekijker meenemen is een aanrader. Toegang is 5 euro en aanmelden is noodzakelijk via info@netl.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.