Volledig scherm

Steunpunt Mantelzorg Zwolle biedt mantelzorgers helpende hand

ZWOLLE - Zorgen voor mensen met een handicap, chronische ziekte of beperking kan zwaar zijn. Dan is het prettig om de zorg even aan een ander over te kunnen dragen.

Steunpunt Mantelzorg Zwolle zet vrijwilligers in om mantelzorgers te ontlasten en zorgafhankelijke mensen in Zwolle de mogelijkheid te bieden om langer thuis te blijven wonen. Mantelzorgers kunnen bij Steunpunt Mantelzorg een beroep doen op vrijwillige thuiszorg, netwerkcoaches, buddyzorg, terminale zorg, steunouders en buurthulp van ZwolleDoet!.

De hulp van vrijwilligers is gratis en richt zich op onder meer gehandicapten, kinderen met een gedragsstoornis, dementerende ouderen, chronisch zieken of terminale patiënten .Kosten voor het ondernemen van een activiteit worden door de hulpvrager betaald. Een hulpvrager kan maximaal twee dagdelen per week hulp krijgen van vrijwilligers, mits er genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn. De vrijwilligers zijn voor dit vrijwilligerswerk geselecteerd, hebben zo nodig een training gevolgd, bieden met name contact en gezelschap en verrichten geen huishoudelijk werk of verpleegkundige taken.

Mensen met interesse in een vrijwilliger kunnen zich aanmelden bij Steunpunt mantelzorg via mantelzorg@zwolledoet.nl. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden www.informelezorgzwolle.nl/vrijwilligerworden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.