Volledig scherm

Stichting Hartekind collecteert in Zwolle

ZWOLLE - Stichting Hartekind gaat zaterdag 3 september met de collectebus de straat op in twaalf steden in Nederland, waaronder Zwolle.

Hartekind hoopt met deze landelijke collectedag 25.000 euro op te halen voor onderzoek naar verbetering van de 20-weken echo, zodat meer hartafwijkingen opgespoord kunnen worden tijdens de zwangerschap. Hierdoor kunnen kinderen met een hartafwijking na de geboorte betere medische begeleiding krijgen. Mensen die willen collecteren voor Hartekind in Zwolle kunnen zich aanmelden via info@hartekind.nl of www.hartekind.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.