Volledig scherm

Stichting Metropool maakt programma Regio Zwolle Congres bekend

ZWOLLE - De Stichting Metropool Zwolle heeft tijdens de kick-of in Kampen van woensdag 5 oktober het programma voor het Regio Zwolle Congres bekendgemaakt.

Dit congres wordt donderdag 15 december gehouden in theater De Spiegel in Zwolle. Het congres staat dit jaar in het teken van 'Branding Regio Zwolle'. De Stichting Metropool zal dit jaar opnieuw de Regio Zwolle Monitor presenteren en aandacht vragen voor de branding en ambitie van de Regio Zwolle. Sprekers tijdens het congres zijn Marco Aarnink en Geert-Jan van der Snoek. Dagvoorzitter is Jort Kelder. Tijdens het congres worden tevens de Starter en Ondernemers van het Jaar in de Regio Zwolle bekendgemaakt. Aanmelden voor het congres kan vanaf eind oktober.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.