Volledig scherm

Stoet van Lelijke Eenden rijdt door de heuvels van Overijssel

SCHALKHAAR/SALLAND - Wie in het bezit is van een ‘Lelijke Eend’ of ‘Deux Chevaux’ kan zondag 9 oktober meerijden met een 2CV toertocht van 100 kilometer door de heuvels van Overijssel.

De kleurrijke verzameling van 40 tot 50 auto’s vertrekt om 12.00 uur vanaf Restaurant de Lindeboom in Schalkhaar en voert over de Lemelerberg en de Sallandse Heuvelrug. Ook auto’s die direct zijn afgeleid van de 2Cv zijn welkom zoals Dyane, Mehari, bestel-Eend (AK350, AK400), Acadiane, Ami’s en kitcars zoals de Burton en de Lomax. Ìnformatie via www.2cvclub.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.