Volledig scherm

Strijd om ‘Het Gouden IJzer’ in Luttenberg

LUTTENBERG - Deelnemers uit heel Nederland nemen het op tegen elkaar tijdens de Nationale Dressuurwedstrijden in de manege aan de Looweg van maandag 17 tot en met zondag 23 oktober.

De hele week wordt er toegewerkt naar de grote finale op zaterdag waarin de winnaars van alle klassen strijden om Het Gouden IJzer. Winnaars krijgen naast de bokaal ook een geldprijs. Nieuw dit jaar zijn de wedstrijden voor para-dressuurruiters op zondag. Omdat in deze regio geen mogelijkheid bestaat voor para-dressuurruiters om in een wedstrijd uit te komen, wil organisator de Heuvelruiters hen hierin tegemoet komen. Ook voor het eerst toegevoegd aan het programma dit jaar is de wedstrijd voor de subtop op maandag.

Toegang is gratis. Het volledige programma is te vinden op www.startlijsten.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.