Volledig scherm

Studenten binden aan de stad nieuwe doel SOOZ Zwolle

ZWOLLE - Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) wil studenten meer binden aan de stad en regio.

Om die reden slaat de studentenbelangenorganisatie de handen ineen met uitzendbureau Werkplan. Het uitzendbureau zet zich in om talenten in de regio te behouden. Dit doen zij onder meer met hun stichting Top van Nederland. SOOZ is blij met dergelijke initiatieven. "Het is voor ons belangrijk dat studenten tijdens hun studietijd gebonden worden aan de stad, onder andere door daar op kamers te gaan", zegt voorzitter Anja Schuurman. Studenten die op kamers zitten, blijven na hun studie eerder in de stad wonen. Maar dan moet er wel genoeg werkgelegenheid zijn."

Werkplan en SOOZ zien op een breed plan samenwerkingsmogelijkheden. Dit geldt onder meer voor het organiseren van evenementen waar studenten worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Het studentenoverlegorgaan ziet in Werkplan een goede partner, omdat zij zich op bijzondere wijze inzet voor de arbeidsmarkt. Schuurman: "Studeren is meer dan naar school gaan. Het arbeidsleven komt al snel om de hoek kijken. Wij worden erg blij van Werkplan door hun onorthodoxe aanpak. We denken elkaar dan ook sterker te maken met deze samenwerking."

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.