Volledig scherm

Studenten Cibap Zwolle ontwerpen 'hotspots' voor Stadkamer

ZWOLLE - Stadkamer vestigt zich in het voorjaar aan de Zeven Alleetjes in Zwolle.

JHK Architecten houdt zich bezig met het ontwerp van pand en het interieur, maar er worden ook studenten bij betrokken. Zo zijn er acht groepjes studenten van Cibap gevraagd om mee te helpen bij het ontwerpen van de inrichting van de jeugdafdeling. Op deze manier krijgen de studenten de kans om praktijkervaring op te doen.

De studenten van Cibap gaan zich bezighouden met het ontwerp van een zogenaamde 'hotspot'. Dit is een plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar waar zij kunnen ontdekken, leren, spelen of relaxen. De ontwerpen zijn door Roosmarie Carree, architect bij JHK Architecten, beoordeeld op creativiteit, uitvoerbaarheid en de financiële haalbaarheid. De derdejaars studenten zijn in april gestart en zijn daarbij begeleid door Cibap-docent Bart van der Salm. De presentaties van de ontwerpen overtroffen de verwachtingen van Stadkamer-directeur Astrid Vrolijk - de Mooi. De ideeën van de studenten worden meegenomen in het daadwerkelijke ontwerp.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.