Volledig scherm

Studenten Overleg Orgaan Zwolle start OERdom-campagne

ZWOLLE - Volgens het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) weten veel studenten niet waar zij recht op hebben. Daarom is SOOZ de OERdom-campagne gestart.

Deze campagne moet studenten bekendmaken met de Onderwijs en Examenregeling (OER), waar de regels, rechten en plichten in staan van studenten op hun opleiding. In samenwerking met Studenten Overleg Medenzeggenschap lanceerden meerdere studentenorganisaties de campagne 'Ben jij OERdom?'. De campagne moet studenten prikkelen om henzelf te informeren over wat OER eigenlijk is, waar je het kunt vinden en wat er inhoudelijk in staat omschreven. Op de website www.benjijoerdom.nl is basisinformatie te vinden omtrent de OER.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.