Volledig scherm

Subsidie voor samenwerken aan leefbaarheid in provincie Gelderland

GELDERLAND - In de provincie Gelderland is het vanaf heden mogelijk om een subsidie aan te vragen voor samenwerking aan de leefbaarheid.


Het doel van deze subsidie is de verbondenheid tussen mensen te versterken en de leefomgeving beter aan te laten sluiten bij de wensen van bewoners. Inwoners van Gelderland kunnen de subsidie aanvragen bij de provincie met een gezamenlijk plan voor verbetering voor de leefbaarheid in hun buurt of wijk.

Groepen van minimaal vijf bewoners met een goed initiatief voor verbetering van hun eigen leefomgeving kunnen voor maximaal 75 procent van de kosten subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag ligt tussen de 10.000 en 25.000 euro. Daarmee mikt de provincie op de wat grotere plannen die vaak niet voor een gemeentelijke subsidie in aanmerking komen. Het plan moet het algemeen belang dienen en passen binnen het gemeentelijke en provinciale beleid. Tot eind 2016 is 300.000 euro gereserveerd voor deze regeling. Meer informatie is te vinden op www.gelderland.nl/leefbaarheid.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.