Volledig scherm

Supermarkten in Hattem nemen deel aan Dorcas Voedselactie

HATTEM - De Albert Heijn en de BONI in Hattem nemen van donderdag 3 tot en met zaterdag 6 november weer deel aan de landelijke Dorcas Voedselactie.

Tijdens deze actie zamelen de supermarkten in Hattem in samenwerking met consumenten voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oekraïne, Moladavië, Albanië en Roemenië. De landelijke actie wordt dit jaar voor de 21e keer gehouden en op ruim duizend locaties in Nederland wordt voedsel en geld ingezameld.

Uit de ingezamelde boodschappen in de Hattemer supermarkten stelt Dorcas voedselpakketten samen voor mensen die door ziekte, ouderdom of beperkingen niet voor zichzelf kunnen zorgen. Met het ingezamelde geld kunnen mensen in armoede een opleiding volgen, begeleiding krijgen op de arbeidsmarkt en toegang krijgen tot microkrediet om zaaigoed, vee of gereedschap te kunnen kopen. Zo krijgen zijn brood op de plank voor zichzelf en voor anderen. Meer informatie over de actie is te vinden op www.dorcas.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.