Volledig scherm

Supermarkten in Zwolle nemen deel aan landelijke Dorcas Voedselactie

ZWOLLE - Op ruim duizend locaties in Nederland wordt tussen zondag 30 oktober en zondag 6 november voedsel en geld ingezameld voor de landelijke Dorcas Voedselactie. Ook supermarkten in Zwolle nemen deel aan deze actie.

Vrijdag 4 en zaterdag 5 november wordt er in totaal in negen Zwolse supermarkten voedsel en geld ingezameld voor de allerarmsten in Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië. Op 4 november doen AH Aalanden, AH Diezerpoort, AH Forelkolk, AH Stadshagen, Boni Deventerstraatweg, Coop Berkum, Jumbo Hogenkampsweg, Jumbo Stadshagen en Jumbo Westenholte mee. Zaterdag 5 november is inleveren van voedsel en/of geld mogelijk bij AH Diezerpoort, AH Stadshagen, Boni Deventerstraatweg en Jumbo Westenholte.


Van het ingezamelde voedsel worden voedselpakketten samengesteld die bestemd zijn voor kwetsbare mensen in Oost-Europese gemeenschappen. De pakketten maken deel uit van de lokale zorg die aan deze kwetsbare mensen geboden wordt. Het geld dat opgehaald wordt, wordt besteed aan projecten die erop gericht zijn om mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Meer informatie over de actie op www.dorcasvoedselactie.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.