Volledig scherm
De Syrische zanger en vluchteling Shadi Asaad (links) zingt en vertelt tijdens een nieuwe editie van Zingen in de Zomer. © Luuk Schudde

Syrische zanger en Geke's Tiental zingen tijdens nieuwe editie van Zingen in de Zomer op Urk

URK - De Syrische zanger Shadi Asaad en kinderkoor Geke's Tiental zingen woensdag 20 juli tijdens een nieuwe editie van Zingen in de Zomer op Urk.

Dit keer is 'De reis van je leven' het thema. Asaad zingt niet alleen, maar hij vertelt ook over de reis die hij als vluchteling maakt van Syrië naar Nederland. Ook dirigente Geke van der Sloot van Geke's Tiental komt aan het woord. Zij vertelt over de concertreis van haar kinderkoor langs AZC's in Nederland. Zingen in de Zomer is van 14.00 tot 15.00 uur in de Bethelkerk aan Wijk 3-3. Toegang is gratis. Meer informatie staat op www.zingenindezomer.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.