Volledig scherm

Taalproject VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers

RAALTE/OLST/WIJHE - De VoorleesExpress in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe is op zoek naar voorlezers voor gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar.

Zij vergroten het leesplezier en stimuleren de taalontwikkeling van de kinderen door wekelijks een uurtje voor te lezen. De Voorleesexpress is in de periode september 2016 tot februari 2017. De vrijwilliger komt twintig keer wekelijks bij het gezin thuis op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Voor informatie mail naar voorleesexpress@bibliotheeksalland.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.