Volledig scherm

Taxus snoeiafval tegen kanker

DEVENTER - Het Groenbedrijf levert een bijdrage aan de strijd tegen kanker door mee te doen aan de actie ‘Snoeien voor Leven’ van woensdag 15 juni tot en met 31 augustus.

Bij de werkzaamheden de komende maanden wordt het snoeiafval van de taxus baccata, de meest voorkomende taxussoort, ingezameld. Hieruit wordt baccatine gewonnen wordt, een belangrijke grondstof voor chemotherapie. Hoveniers knippen en verzamelen de jonge scheuten. Eén kubieke meter snoeisel levert genoeg baccatine op voor één chemotherapeutische behandeling. Ook bedrijven en particulieren kunnen bij Het Groenbedrijf aan de Hanzeweg 19 iedere werkdag van 8.00 tot 16.00 uur taxus snoeiafval inleveren. ‘Snoeien voor Leven’ is een initiatief van VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.