Volledig scherm

Taxus snoeien voor Hospice Zwolle

ZWOLLE - De komende tweeënhalve maand is het tijd om de taxushaag te snoeien. Taxus bevat baccatine, een stof die wordt gebruikt bij middelen tegen kanker.

Dit maakt het zinvol om het snoeiafval van deze plant te verzamelen. Van woensdag 15 juni tot zondag 31 augustus kan het daarom ingeleverd worden bij de ROVA. Hier wordt het snoeiafval opgehaald door Stichting Vergroot de Hoop. Per kubieke meter ingezameld snoeiafval doneert de stichting een vast bedrag aan goede doelen. Het snoeiafval van de taxushaag is alleen bruikbaar als het schoon is.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.