Volledig scherm

Taxussnoeisel inlveren bij Rova Zwolle

DALFSEN - Inwoners uit Dalfsen die hun taxushaag gaan snoeien, worden verzocht het snoeisel in te leveren bij het milieubrengstation van ROVA aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle.

Hier staat een speciale inzamelbak waar het snoeisel tot en met woensdag 31 augustus ingeleverd kan worden. In de nieuwe, jonge twijgen van deze plant zit de stof baccatine. Dit is een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee kanker wordt bestreden. De inzameling is een initiatief van Stichting Vergroot de Hoop.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.