Volledig scherm

Tegemoetkoming in zorgkosten voor inwoners gemeente Hattem

HATTEM - Inwoners van de gemeente Hattem met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum komen wellicht in aanmerking voor een collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente of voor de compensatieregeling voor chronisch zieken.

In beide regelingen zijn aanpassingen in vergelijking met afgelopen jaar. Bij de collectieve ziektekostenverzekering hebben inwoners van Hattem vanaf 2017 keuze uit twee aanbieders en meerdere pakketten. De voorwaarden van de compensatieregeling worden in de tweede helft van december 2016 duidelijk.

Mensen met vragen over de collectieve ziektekostenverzekering of compensatieregeling kunnen iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur terecht bij het spreekuur van Op Ko€rs. Het spreekuur is bij De Marke aan de Daendelsweg 2 in Hattem. Vrijdagochtend 25 november houdt Op Ko€rs een extra spreekuur voor. Ook kunnen belangstellenden telefonisch contact opnemen met Op Ko€rs om een persoonlijke afspraak in de avonduren te maken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.