De 1.500 meter, waarop ze olympisch kampioen is slaat ze over.
Volledig scherm
De 1.500 meter, waarop ze olympisch kampioen is slaat ze over. © PRO SHOTS

Ter Mors staat ook aan start IJsselcup

DEVENTER - Op het laatste moment heeft zich nog een absoluut kanon gemeld bij het toch al sterke deelnemersveld van de IJsselcup, de start van het schaatsseizoen.

Hoewel Jorien ter Mors zich geen zorgen meer hoeft te maken om plaatsing voor de KNSB Cup, eind deze maand in Groningen, rijdt ze dit weekend toch op de ijsbaan van De Scheg in Deventer. Daar wordt vandaag en morgen het schaatsseizoen traditioneel geopend. Ter Mors is al op drie afstanden geplaatst in het hoge noorden: 500, 1.000 en 1.500 meter. Ter Mors beperkt zich op de IJsselcup echter wel tot maar één afstand, de 500 meter. Dat is meteen ook het openingsnummer morgenavond. De 1.500 meter, waarop Ter Mors twee jaar geleden tot ieders verbazing - inclusief zichzelf - goud pakte in Sochi, laat de Twentse schaatster achterwege op de Scheg in Deventer.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.