Volledig scherm

Tesselschade in Stedelijk Museum Zwolle

ZWOLLE - Nederlands oudste vrouwenvereniging Tesselschade - Arbeid Adelt is van dinsdag 11 oktober tot en met zaterdag 4 februari onderdeel van de tentoonstelling 'Leven met Aandacht' in het Stedelijk Museum in Zwolle.

In deze tentoonstelling is te zien waar de vereniging voor staat. Naast de vrouwenvereniging is er onder meer duurzame kleding van de Zwolse kunstenaars Map Rennes en Anne Marie van der Veen te zien. Verder zijn er ook werken van Alice Damman, Marc Mulders, Anjet van Linge, Martijn Duifhuizen en Barbara Bläsing.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.