Volledig scherm

Test taalkennis en steun Het Vergeten Kind met Zutphens Dictee

ZUTPHEN - Taalliefhebbers kunnen ook dit jaar weer meedoen aan het Groot Zutphens Dictee bij Fort Bronsbergen.

Op donderdag 17 november, vanaf 19.00 uur, houdt Lionsclub Zutphen-Kattenhaven het dictee voor de achtste keer.

Het dictee is niet alleen een gelegenheid om je kennis van de Nederlandse taal te testen; de deelnemers steunen ook een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de stichting Het Vergeten Kind.

Deelname aan de achtste editie van het Zutphens Dictee kost 5 euro. Daarnaast mogen deelnemers zich laten sponsoren voor een vast bedrag of per woord. Het dictee telt circa 250 woorden en wordt verzorgd door dezelfde schrijvers als vorig jaar: Jody Hagenbeek (medewerkster Graafschap Bibliotheken Zutphen), Jaap Pott (gepensioneerd docent Nederlands van het Baudartius College), Michel Groothedde (stadsarcheoloog en Zutphen-specialist) en Fiona de Heus (journaliste en mede-eigenaar van Zutphens Persbureau). Aanmelden via jwblekman@gmail.com.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.