Volledig scherm

The Young Ones Zwolle zoekt nieuw theatertalent voor zes nieuwe producties

ZWOLLE - Theatergroep The Young Ones uit Zwolle is op zoek naar nieuw theatertalent voor zes nieuwe theaterproducties.

Iedereen tussen de 10 en 26 jaar kan meespelen in de voorstellingen. Ervaring is niet van belang, want er wordt gewerkt met zowel beginnende als gevorderde acteurs. Er worden zowel grote als kleine producties gemaakt. De repetitietijd is over het algemeen tien of twintig weken. Het merendeel van de voorstellingen is te zien op het Young Ones Festival, dat twee keer per jaar wordt gehouden. Soms worden voorstellingen ook op andere festivals of evenementen gespeeld.

Twee keer per jaar organiseert The Young Ones een auditiedag om de cast samen te stellen voor alle voorstellingen die gemaakt worden. Auditanten kunnen voorafgaand aan hun auditie hun voorkeur aangeven, maar zij worden uiteindelijk ingedeeld door The Young Ones. Op die manier kan elke regisseur een goede spelersgroep samenstellen en kan een plek worden gezocht die het beste aansluit bij het niveau, de (levens)ervaring en ambities van de auditant. De eerstvolgende edities zijn zaterdag 17 en zondag 18 september. Inschrijven is vanaf heden mogelijk en kan via www.theateryoungones.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.