Volledig scherm

Theatergroep The Young Ones uit Zwolle neemt deel aan crowdfundingsactieZWOLLE - Theatergroep The Young Ones uit Zwolle heeft zich op crowdfunding gestort.

De theatergroep wil op deze manier geld en vrijwilligers bij elkaar sparen voor de realisatie van een dinershow rondom een maatschappelijk thema dat uitgevoerd wordt door jonge talenten uit Overijssel. Naast The Young Ones nemen ook dialectband Juust en tennisvereniging 't Eerste Wittien uit Genemuiden deel aan de actie.


Dialectband Juust spaart voor een nieuwe geluidsinstallatie. Deze installatie wordt enerzijds gebruikt voor eigen optredens, maar wordt daarnaast ook voor een geringe vergoeding uitgeleend aan organisaties en verenigingen die zelf geen dure apparatuur kunnen huren. Tennisvereniging 't Eerste Wittien spaart voor een minibaan, zodat de jeugd beter les kan krijgen en er meer gedaan kan worden voor beginnende tennissers en tennissers met een beperking.

De crowdfunding verloopt via het platform Aandeel in de Buurt. Aanjager hiervan is Rabobank, dat samen met twaalf lokale banken, waaronder Rabobank IJsseldelta, opzet als proefinitiatief. De actie loopt tot en met eind juni. Meer informatie over de projecten is te vinden op www.aandeelindebuurt.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.