Volledig scherm
© EPA/SERGEI ILNITSKY

Thomas Krol in Harbin op gepaste afstand van winnaar Sven Kramer

HARBIN - Thomas Krol is bij de wereldbekerwedstrijd in Harbin achtste geworden op de 1.500 meter. De schaatser uit Colmschate eindigde op de Chinese laaglandbaan in 1.48.44.

Dat was op ruime afstand van de verrassende winnaar Sven Kramer (1.46.79), die wereldkampioen Denis Joeskov het nakijken gaf. Krol was ook al achtste geworden op de 1.000 meter.

Jan Smeekens kwam bij lange na niet in de buurt van zijn goede prestatie van zaterdag. Op de eerste 500 meter in de Chinese miljoenenstad belandde hij net naast het podium (vierde), maar na de tweede omloop vond de Raaltenaar zichzelf terug op de zestiende plek. In de wereldbekerstand bezet Smeekens daardoor de negende positie.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.