Volledig scherm

Thomas Lam vertrekt naar Engelse club

ZWOLLE Thomas Lam is niet langer speler van PEC Zwolle. De verdediger was mondeling akkoord met de Zwolse eredivisionist, maar de Fin geeft de voorkeur aan een overstap naar een club uit het Engelse Championship. Lam maakt transfervrij de stap naar Engeland.


Lam speelde de afgelopen twee seizoenen voor PEC Zwolle en groeide in die periode uit tot een onbetwiste basisspeler. Technisch directeur Gerard Nijkamp ging er na diverse gesprekken met de Finse international en zaakwaarnemer Mino Raiola vanuit dat de verdediger nog een seizoen in Zwolle zou spelen. Toen zich een week geleden echter een, nog onbekende, club uit het Engelse Championship zich meldde, wist Nijkamp genoeg. ,,Dat is een mooie kans voor Thomas, bovendien kunnen wij qua budget niet concurreren met dergelijke clubs." Wie de Engelse club is, maakt PEC Zwolle niet bekend.

De clubleiding gaat rustig bekijken hoe het de ontstane vacature gaat invullen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.