Volledig scherm

Thornspic Doornspijk gaat terug in de tijd

DOORNSPIJK - De bezoekers van de maandelijkse ouderensoos op zaterdagmiddag 25 juni in wooncentrum Thornspic gaan terug naar het Nederland van de jaren vijftig en zestig.

De tijd waarin typische dorpstaferelen nog floreerden. De schillenboer was een regelmatige verschijning. De melkboer met handkar sjokte door het dorp. Voor stroop moest bij de kruidenier een potje worden meegebracht. Het muziekkorps trok bij elke feestelijke gelegenheid door de straten en de dorpsgemeenschap was hecht. Het verhaal ‘speelt’ in een Gelders en een Fries dorp en zal zeker oude herinneringen oproepen. Vanaf 15.30 uur zijn vijftig plussers gratis welkom. Meer info bij de bewonerscommissie op 0525 661393.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.