Diezerstraat Zwolle.
Volledig scherm
Diezerstraat Zwolle. © Archieffoto Sacha Wunderink

Tienduizend nieuwe banen in Overijssel en Gelderland

REGIO - In de provincies Overijssel en Gelderland gaan volgend jaar tienduizend banen ontstaan, verwacht het UWV. Dat is 15 procent van de totale banengroei in Nederland. De groei is voor het grootste deel het gevolg van uittredende ouderen.

Het aantal mensen in de WW zal als gevolg hiervan met 0,7 procent dalen, zo is de verwachting.

Vooral in de sectoren ICT, bouw en detailhandel wordt groei verwacht, bleek vanochtend tijdens de presentatie van regionale arbeidsmarktcijfers door het UWV in Apeldoorn.

De regio Apeldoorn staat landelijk gezien op de achtste plaats als het gaat om het scheppen van nieuwe werkgelegenheid, net boven de regio Zwolle op negen.

De regionale arbeidsmarktanalyses van het UWV is hier te vinden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.