Volledig scherm
Bornhovestraat Zutphen © Google Streetview

Tieners aangehouden voor poging tot straatroof na tips op Facebook

ZUTPHEN - Drie tieners uit Warnsveld, Zetten en Drempt zijn dankzij tips op Facebook aangehouden voor een poging tot straatroof in Zutphen.

De drie worden ervan verdacht dat ze op 7 maart aan de Bornhovestraat met geweld een tas uit de handen van een 18-jarige vrouw probeerden te rukken. Zaterdag werden een 14-jarige jongen uit Warnsveld en een 15-jarige jongen uit Drempt aangehouden. Een dag eerder was al een 17-jarige jongen uit Zetten aangehouden.

De politie plaatste na de straatroof een getuigenoproep op Facebook.

Volgens de politie kwamen daarop meerdere goede tips binnen die mede hebben geleid tot aanhouding van de drie jonge verdachten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.