Volledig scherm

Toerclub Nieuwleusen hoopt op recorddeelname bij Sallandse Heuvelentocht

NIEUWLEUSEN - De Toerclub Nieuwleusen houdt zaterdag 3 september de traditionele Sallandse Heuvelentocht. De fraaie routes gaan over 50, 80 of 120 kilometer.

Bij inschrijving ontvangt men een routebeschrijving en daarnaast zijn de ritten door het heuvellandschap van Overijssel volledig van routebordjes voorzien.

De korte route van 50 kilometer verloopt geheel vlak. Via Ommen fietsen de deelnemers richting de Lemelerberg en via de stuw bij Vilsteren gaat het weer terug richting Nieuwleusen.

De 80 kilometer gaat na de splitsing richting Hellendoorn, vanwaar men via de Sanatoriumlaan weer terug fietst via de Lemelerberg naar Nieuwleusen. Op deze route moeten de fietsers dus al de nodige hoogtemeters overwinnen en doet de Sallandse Heuvelentocht haar naam eer aan.

De 120 kilometer neemt een extra rondje over de Holterberg en vanzelfsprekend moet op deze route het grootste hoogteverschil worden bedwongen.

De start is bij Café 't Witte Peerd aan Westeinde 5 in Nieuwleusen. Starten voor de 50 kilometer kan tussen 09.00 en 13.00 uur, voor de 80 kilometer tussen 07.30 en 11.00 uur en voor de langste afstand tussen 07.30 en 10.00 uur. Meer informatie op de site.

www.toerclubnieuwleusen.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.