Volledig scherm

‘Toffe buurvrouwen en buurmannen’ gezocht

DEVENTER - Wie zich geroepen voelt om een soort van ‘toffe buurvrouw of buurman’ te zijn voor een gezin in Deventer dat wat extra steun kan gebruiken, kan zich aanmelden bij Humanitas Home-Start.


De vrijwilliger bezoekt het betreffende gezin wekelijks twee uur voor een periode van ongeveer een jaar en biedt hen een luisterend oor, een warm hart en eigen levenservaring.

Home-Start biedt ondersteuning aan ouders met jonge kinderen die een moeilijke periode doormaken door bijvoorbeeld overbelasting, ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig sociale contacten, problemen op het werk, gebrek aan geld of spanningen tussen partners. Meestal zijn mensen in staat deze problemen zelf op te lossen.

De vrijwilligers krijgen een cursus en komen regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. De nieuwe cursus begint in november op de woensdagavond. Vrijwilligers krijgen vooraf een kennismakingsgesprek. Meer informatie via 06–13436093, deventer@home-start.nl of www.Home-start.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.