Volledig scherm

Tomeloze inzet van Kwiek beloont met eerste zege

Tien eredivisiewedstrijden lang bleef Kwiek puntloos. Na maanden vol tegenslagen kende de thuiswedstrijd tegen E en O voor de Raalter handbalsters, na bloedstollende laatste minuten, eindelijk een happy end. Door treffers van de energieke Anouk van Rijssen en hoekspeelster Rosanne Blankhorst werd bij het scheiden van de markt een 23-24 achterstand omgezet in een luid bejubelde en dikverdiende 25-24 eindstand.

Na de eerste zege van het seizoen was de ontlading in sporthal Tijenraan enorm. De dansende en springende meiden konden hun geluk niet op. Van Rijssen kon dat zelfs niet meer opbrengen. De pas 20-jarige doktersassistente stortte ter aarde en bleef compleet uitgeput op de grond liggen. Geen wonder, want samen met de eveneens onverschrokken spelende reuzin Bianca Klein Koerkamp was ze het toonbeeld van onverzettelijkheid. Nimmer gaven ze op. Beiden haalden op hun tandvlees het einde van de partij. Maar het was het allemaal waard. “Eindelijk twee punten,” stamelde de uitpuffende uitblinkster na afloop. “Hier hebben we met ons allen zo lang en zo hard voor gewerkt. Even dreigde het weer mis te gaan, maar doordat we nu wel ons koppie erbij gehouden hebben, is het toch gelukt. Jammer dat er nu een winterstop van zeven weken is, want dit smaakt naar meer.” Klink-Nijland/Kwiek- E en O 25-24 (13-12) Scores Kwiek: Rosanne Blankhorst 7, Bianca Klein Koerkamp 6, Anouk van Rijssen 5, Marinda Stigt 4, Charlotte Schulten 3.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.