Volledig scherm

Topvolleybal Zwolle niet opgewassen tegen Lycurgus

ZWOLLE - De eerste thuiswedstrijd in de eredivisie voor Topvolleybal Zwolle was snel voorbij. Landskampioen Lycurgus maakte tegen de Zwolse formatie van Thijs van Noorden geen fout: 0-3 (12-25, 20-25 en 22-25).

Zwolle kwam er in de eerste set niet aan te pas. Het eerste punt werd nog wel gemaakt door Australier Fraser Smith, die samen met landgenoot Jordan Matters debuteerde, maar daarna namen de Groningers het heft in handen. Al kwam Topvolleybal Zwolle in de tweede set nog aardig terug van een 12-19 achterstand. Het gat was even vier punten (19-23), maar de landskampioen maakte geen fout.

Puntloos
​In set drie kon Zwolle tot 5-5 prima meekomen. Daarna gaf Lycurgus gas en was het duel, ondanks dat Zwolle gas gaf, net na het uur spelen voorbij. Daardoor staan de Zwollenaren na twee duels spelen nog op nul punten in de eredivisie.

Tweets over #zwolyc from:sportstentorzwo

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.