Volledig scherm

Trailrunning door de Weerribben

OSSENZIJL - In Nationaal Park Weerribben-Wieden vindt zaterdag 9 juli de eerste Weerribben-trail plaats. Trailrunning is een evenement voor hardlopers die het een uitdaging vinden om over onverharde wegen te lopen.

Staatsbosbeheer werkt met Run2Day Zwolle om deze wedstrijd te organiseren. Er is een route van 5 kilometer, die maximaal drie keer gelopen mag worden. De route gaat dwars door de Weerribben, over wegen met kuilen, takken en modder. Start is om 10.00 uur bij het buitencentrum aan de Hoogeweg 27 in Ossenzijl en finish bij camping de Kluft aan dezelfde weg. Daar kunnen de deelnemers eventueel ook douchen. Deelname bedraagt 15 euro, het inschrijfgeld komt ten goede aan recreatieve voorzieningen in het natuurgebied.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.