Volledig scherm

Training over huiselijk geweld bij De Kern

RAALTE - Het maatschappelijk werk van De Kern organiseert deze winter een training voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie.

De training heet Bijzonder Geweldig en biedt hen handvatten om in de toekomst anders om te gaan met relaties. Daarnaast leren de cursisten wat zij kunnen doen om zich sterker te voelen. Huiselijk geweld kent verschillende vormen, waarbij je kunt denken aan lichamelijk geweld, geestelijk geweld en seksueel geweld. De training bestaat uit zes tot tien wekelijkse bijeenkomsten, vindt ’s ochtends plaats onder schooltijd en zijn in het Kulturhuus Raalte. De groep bestaat uit minimaal vier en maximaal acht deelneemsters. Er is geen leeftijdsgrens en de training is gratis. Voor aanmelden en informatie kunt u contact opnemen met Debby Brokelman of Esther Mars, maatschappelijk werkers De Kern (0570-547300).

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.