Volledig scherm

Tramlijn Zutphen - Deventer onder de loep bij Het Hart in Eefde

In Het Hart in Eefde geeft Hans Geerlink donderdag 20 oktober een lezing over de tramlijn Zutphen - Deventer. Begin november 2016 verschijnt bij de Historische Vereniging De Elf Marken het boek Stoomtram Zutphen-Deventer 1926-1945. De lezing zal gaan over het onderzoek naar de geschiedenis van deze tramlijn.

De resultaten van dit onderzoek zullen de revue passeren, waarbij ook een voorproefje van het boek gegeven zal worden en enkele unieke filmbeelden te zien zullen zijn. Ook wordt ingegaan op de nog zichtbare restanten van de oude tramlijn. De tramlijn Zutphen-Deventer heeft een boeiende geschiedenis die aan de hand van de bevindingen van veel archiefonderzoek, verslagen uit oude kranten en tal van oude foto’s tot leven komt. Het tramtijdperk startte in Nederland rond 1880 en het leidde tot de aanleg van veel zogenaamde streektramlijnen. Bezoekers van de lezing kunnen ter plekke inschrijven op het boek. Aanvang 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.