Volledig scherm

Trekvogels spotten in Duursche Waarden

OLST - Wie trekvogels wil spotten kan zondag 23 oktober mee met de IJsselnatuurgids van Staatsbosbeheer naar de Duursche Waarden.

Dit natuurgebied is een belangrijk punt op de IJsseltrekroute. De gids vertelt over het ontstaan van het gebied en laat zien waarom het zo geschikt is voor bepaalde vogels. Wandelschoenen of laarzen en een verrekijker zijn onmisbaar. Kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Start vanaf de parkeerplaats bij de steenfabriek op Fortmond, aan de Fortmonderweg in Olst.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.